Inside Apple Park


Opening the doors to their studio at Apple Park in Cupertino for the first time, the Apple Design Team offers us a deep dive into the working processes behind their latest creations.

It’s been three years since the Apple Design Team moved into its new premises. Located just over a mile from the company’s previous HQ down the road at Infinite Loop, the awe-inspiring circular campus is a fine analogy for the dizzying complexity of modern electronics devices.

From a distance, all is sleek and seamless, with barely a hint of what lies beneath the quarter-kilometre-long façade. However, it is a 260,000 sq m machine of massive complexity. From the natural ventilation systems to the multilayered glazing, from the bespoke door handles to the 9,000 carefully specified trees, every single facet of this multibillion-dollar structure has been subjected to the kind of scrutiny most designers can only dream of.

Read More at Wallpaper

Read the rest at Wallpaper